Belföld

Karácsony: Szelíd forradalomra van szükség

Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook

Karácsony Gergely a járványhelyzet miatt online tartotta ünnepi beszédét. A főpolgármester arról beszélt, hogy szerinte szelíd forradalomra van szükség.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a járvány és a vele járó gazdasági válság nem csak a változás lehetőségét, de a változás kényszerét is megteremtette, úgy fogalmazott, „ha nem vesszük ezt tudomásul, akkor nem csak a járvánnyal vívott küzdelmet, de a jövő csatáit is elveszítjük”.

Mára két Magyarország lett. Ezt látjuk, halljuk. És érezzük a bőrünkön. Hogy kettészakadt ez az ország. Mert módszeresen kettészakították az országot, azért. A régi módszer alapján tették, ismerjük jól: oszd meg és uralkodj, hergeld az ország egyik felét a másik ellen, hiszen mindig könnyebb ellenségeket találni, mint megoldásokat!

– mondta Karácsony Gergely, aki hangsúlyozta: úgy vethetünk véget ennek a szélsőséges megosztottságnak, ha erőinket összeadjuk, nem megosztjuk és, ha a hétköznapjainkban többet használjuk a „vagy” helyett azt, hogy „és”.

A főpolgármester beszéde végén azt mondta, hogy szelíd forradalomra van szükség: „Hogy visszakapjuk az odafigyelés jogát. Hogy a gazdaság védelmét ne keverjék össze saját gazdagságuk védelmével.” A főpolgármester szerint újra kell egyesíteni Magyarországot, össze kell kötni a két partját, ahogy a Lánchíd köti össze Pestet és Budát.

A Lánchíd központi szerepet kapott az idei fővárosi megemlékezésekben, felújítása ugyanis március 17-én, szerdán kezdődik. A felújítás ideje alatt rendelkezésre álló felületen egy, a hídról szóló idézetet szeretne a Fővárosi Önkormányzat megjeleníteni, erről pedig a budapestiek dönthetnek szavazással ezen a linken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik