Belföld

Hasznos tippek a Tescótól: ezekre figyeljünk online rendeléskor (x)

Nézzük, melyik szolgáltatás mit kínál.

A járvány hatására többet vagyunk otthon, így a vásárlást is kényelmesebb és gyorsabb interneten intézni. Több hasonló opció is van már a webes rendelésre, ezért vásárlás előtt érdemes utánanézni, hogy melyik felület mit nyújt többek között választék, szállítási idő vagy árak terén. Ebben segít most az áruházlánc saját példáin keresztül.

Frissáru vs tartós termékek

A Tesco Online két fő webes szolgáltatást fog össze. Ezek egyike a Tesco Otthonról (korábban Tesco Online Bevásárlás), ami az ország több mint 500 pontján – főként nagyobb városok körzeteiben – érhető el. A vásárlók több mint 13 ezer különféle termékből állíthatják össze virtuális kosarukat – beleértve a zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket vagy pékárut –, amelynek tartalmát az általuk kért időpontban szállítják házhoz az áruházlánc kollégái vagy adják át a kiválasztott átvételi ponton.

A másik online szolgáltatás, a Tesco Doboz Webáruház az ország teljes területén elérhető. A vásárlók mintegy 4 ezer termékből – köztük tartós élelmiszerekből, kozmetikumokból, tisztítószerekből, babaápolási termékekből vagy állateledelekből – válogathatnak, melyeket a Magyar Posta visz házhoz 3-5 munkanapon belül.

Fix vs rugalmas kínálat

A Tesco Doboz Webáruházban a kiválasztott termékeket a felhasználók a visszaigazolást követően a megrendelés napján érvényes fix áron megvásárolják. Ha valamelyik megrendelt termék esetleg kivételesen mégsem szállítható ki, annak árát levonják a végösszegből.

A Tesco Otthonról esetében a végleges árak kis mértékben eltérhetnek az oldalon látottaktól. Ennek egyik oka lehet, hogy a vásárlásra a kiszállítás napján érvényes árak az irányadók. Illetve, hogy a súlyra mért termékeknél nem mindig lehetséges a pontos mennyiség betartása. Szintén előfordulhat, hogy a kért termék a bevásárlás időpontjában átmenetileg nem elérhető. Utóbbi esetben az áruházlánc megpróbálja azonos kategóriájú, hasonló áruval helyettesíteni a hiányzó terméket, átvételkor pedig a vásárló dönti el, kéri-e és kifizeti-e azt.

Hasznos tippek a Tescótól: ezekre figyeljünk online rendeléskor (x) 2
Hasznos tippek a Tescótól: ezekre figyeljünk online rendeléskor (x) 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik