Belföld

Gazdag eszköztárral adta ki magát rendőrnek egy férfi, aki helytelen maszkviselésért megbírságolt egy nőt

Police.hu
Police.hu
Kispesten szintén álrendőrök csaptak be egy régiségkereskedőt.

Egy 50 éves nyírmártonfalvai férfi csütörtökön 14 óra körül megjelent a Hajdúsámsonhoz tartozó Martinkán egy élelmiszer boltnál, ahol magát rendőrnek kiadva a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt bírságolást színlelt, és során négyezer forintot vett át egy nőtől, írja a Police.hu.

A férfi a hitelesség megtartása érdekében egy ál-rendőrigazolványt mutatott a sértettnek és még egy telefonbeszélgetést is eljátszott a „feletteseivel”, majd a megszerzett négyezer forinttal és a kék-villogós kerékpárjával (képünkön) – amelyen egy bilincs is lógott – elhagyta a helyszínt.

Police.hu

A rendőrség munkatársai néhány órán belül elfogták az álrendőrt, és eljárást indítottak ellene.

Más elkövetők is magukat is hasonló módszerrel próbáltak bevételhez jutni: Budapesten, egy XIX. kerületi piacon február 24-én 10 óra körül egy férfi és egy nő egy régiségkereskedőhöz ment be azzal, hogy a nála lévő összes pénzt le kell foglalniuk. Mivel rendőrnek adták ki magukat, az idős férfi átadott nekik 600 ezer forintot.

A tulajdonos gyanút fogott, mert az állítólagos rendőrök nem tudták igazolni, hogy hivatalos személyek. Ezután a kereskedő a többi árustól és a piacfelügyelőtől is segítséget kért, akik megpróbálták az autóval menekülő elkövetőket feltartóztatni; egyikük még a jármű útját is elállta. A csalók mindezek ellenére a kocsiban várakozó sofőrrel együtt elmenekültek. A kispesti rendőrök az eljárás során azonosították az egyik elkövetőt, a 64 éves B. Lászlót, majd kiderült az is, hogy a férfi a bűncselekményt 42 éves lányával és 17 éves unokájával együtt követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik