Belföld

Navracsics Tibor: Van remény, hogy a Fidesz visszatérjen a Néppárt frakciójába

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A 168.hu-n jelent meg az a kivonat, amely a Fiala János Navracsics Tiborral készített interjújából készült.

A Fidesz néppárti frakcióból történő múlt heti kilépését úgy jellemezte a Navracsics, hogy ez

egy jelentős folyamat, mert nagyon befolyásolja a politikai énképemet az, ami éppen zajlik európai szinten a Fidesz körül. Annak idején teljes mellszélességgel üdvözöltem, amikor belépett az Európai Néppártba a Fidesz. De még mindig úgy fogalmazok, hogy csak fél lábbal van kinn a Fidesz a Néppártból, ugyanis egyelőre csak a frakcióból lépünk ki

Navracsics ugyanis egyfajta reménysugárnak tartja, hogy a KDNP-s Hölvényi György bent maradt a Néppárt EP-frakciójában, mert most ő a kapcsolat a két párt között, s talán Hölvényi György biztosíthatja a visszautat, hogy a Fidesz visszatérjen majd a néppárti frakcióba.

„Bár jelenleg a pálya széléről nézem az eseményeket, nagyon bízom benne, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választásokig a Néppárt tagja marad a Fidesz. Ugyanakkor magam is érzem az elhidegülést a Néppárt és a Fidesz között. Szerintem becsületes volna az érintetteknek férfimódjára megbeszélniük a kialakult helyzetet. Mindenesetre jelenleg egyáltalán nem vagyok feljogosítva arra, hogy a partvonalról bekiabáljak. S attól tartok, nem is kíváncsiak a véleményemre” – fejtette ki Navracsics Tibor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik