Belföld koronavírus

DK: Kásler nem küzd a tanárok oltásáért, mennie kell

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
A párt szerint az „emberminiszter” alkalmatlan feladatai ellátására.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerint cinikus, szégyenletes választ adott Kásler Miklós tárcája a Népszava kérdésére, hogy miért nem oltják be sürgősséggel a rendkívüli módon veszélyeztetett pedagógusokat a koronavírus elleni oltással.

Az »emberminisztérium« azt válaszolta, hogy továbbra sincs tervben, hogy a pedagógusok és más oktatási dolgozók külön csoportként elsőbbséget élvezzenek az oltási rendben.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, rengeteg pedagógus lett már beteg, voltak, akik bele is haltak a koronavírusba, de Kásler Miklós nem harcol értük, nem segít, ezzel veszélybe sodor tízezreket.

Mint írta, a Demokratikus Koalíció már hetekkel ezelőtt sürgette a pedagógusok mielőbbi oltását, ahogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete is, ám ez Káslert nem érdekli.

Az »emberminiszter« alkalmatlan feladatai ellátására, távoznia kell a posztjáról

– közölte Arató.

A Népszava korábban azt írta, miután a tavaszi szünet végéig iskolazárást rendelt el a kormány, most egyszerűen, gyorsan be lehetett volna oltani az ezt igénylő oktatási dolgozókat.

Ezt megtették az ügyészségi és bírósági dolgozóknál, de az Emmi szerint a pedagógusoknál elég, ha életkoruk, betegségük alapján kerülnek sorra. Arra, hogy eddig hány tanár kapta így meg az oltást, nem válaszoltak.

Kapcsolódó
Jövő pénteken elkezdik oltani a tanárokat Lengyelországban
A 60 évnél fiatalabbak az AstraZeneca vakcináját fogják megkapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik