Belföld koronavírus

Szél Bernadett hiába próbálta megszerezni az orosz és kínai vakcina beszerzéséről szóló szerződéseket

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Levelet kaptam a kormánytól, amelyben azt írják, hogy szerintük veszélyeztetné a védekezést, ha késlekedés nélkül kiadnák a Szputnyik V és a kínai oltóanyag beszerzéséről szóló szerződéseket

– közölte Szél Bernadett kedden Facebook-oldalán. A független képviselő azt írta: még azután is nyomozni kell, melyik minisztériumnál lehetnek a vakcinaszerződések.

A külügy és a pénzügy nem adatkezelő, ezt írták. Felmerült a kérdés, hogy akkor mégis melyik minisztérium vagy állami szerv köthetett szerződést az oroszokkal és a kínaiakkal. Adatkéréssel fordultam a Kásler-, Pintér- és a Rogán-minisztériumhoz, az Operatív Törzshöz és Müller Cecíliához is, de az összes helyről az a válasz jött, hogy veszélyeztetné a feladatellátásukat, ha elküldenének 2 darab szerződést, amire egyébként már eddig is két hetük volt

– fogalmazott Szél, aki jelezte: 45 napot kértek a válaszadásra, de biztos benne, hogy ezt újabb 45 napos hosszabbítás követi majd.

Nemrég egyébként Hadházy Ákos azt szerette volna megtudni, hogy mennyibe kerül az ötmillió adag kínai vakcina Magyarországnak, de ő sem járt sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik