Belföld koronavírus

181 aktív fertőzött van a BKV dolgozói között

A járvány kezdete óta a BKV Zrt. dolgozói közül 714 embernél azonosították a koronavírust, jelenleg 181 az igazolt fertőzött, karanténban lévő munkavállalók száma, közölte a cég a 24.hu megkeresésére.

Mint írták, 119 kolléga a Vasúti Üzemeltetési Igazgatóságtól érintett, 55 fő pedig az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóságtól. A kontakt személyek száma 79 fő.

Ez azt jelenti, hogy a keddi adatok alapján a munkából kieső dolgozói létszáma 260 fő.

A BKV Zrt lapunknak megküldött válaszában azt írta, megfelelő munkaszervezéssel próbálják fenntartani az üzemeltetést a metró, a villamos, az autó- és trolibusz üzemágakban egyaránt a jelenlegi járványhelyzetben.

A BKV rendelkezik Pandémiás Tervvel. Cégünk vezetése tisztában van azzal, hogy a vállalatnál dolgozók jelentős része – mivel nap mint nap nagy tömeggel találkozik – fokozottan veszélyeztetett. Ezért a BKV Zrt. lépéseket tett annak érdekében, hogy a Társaság dolgozóinak minél hamarabb védőoltást biztosíthasson

– írták.

Első körben a járvány által jelentősen fertőzött, az üzemvitelhez elengedhetetlenül szükséges és csak korlátozottan pótolható munkakörbe tartozó munkavállalók közül felmérést készítettek azokról, akik igényelnék és meg is kaphatnák az oltást.

A felmérés alapján várhatóan szerdán megkezdődik munkavállalóik oltása a Szent Imre Kórházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik