Belföld koronavírus

„Feltelefonáltak valakinek, aki közölte, hogy lehet innentől mindenkinek oltást adni”

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

A szombaton kialakult kaotikus helyzetben olyanok is kaphattak oltást a kórházi oltópontokon, akik nemhogy krónikus betegek nem voltak, de sms-ben sem kaptak értesítést az oltásról, írja a Telex olvasói beszámolókra hivatkozva.

A lap egyik középkorú olvasója azt írta, nincs nincs krónikus betegsége, nem regisztrált az oltásra, így sms-t sem kapott arról, hogy a hétvégén beoltanák. Ennek ellenére szombaton reggel megnézte, hol vannak oltópontok, majd be is jutott az egyikbe, ami kongott az ürességtől.

Innen elküldték, mondván nem kapott sms-t, de nem hagyta annyiban, átsétált egy másikhoz, ahol szintén alig volt várakozó.

A regisztrációnál közöltem, hogy nem regisztráltam, csak oltatnék, ha van rá lehetőség. Feltelefonáltak valakinek, aki közölte, hogy lehet innentől mindenkinek oltást adni

– mesélte a lap olvasója, hozzátéve, 10 perc után sorra is került.

Kapcsolódó
Fotó: nagy sor a Kútvölgyi kórháznál a lefújt oltás oltópontján
A kormány lefújta a hétvégi AstraZeneca-oltást, mégis többen csak azért is odamentek az oltópontra. És kaptak is vakcinát.

Szerinte azért is alakulhatott ki később hosszabb sor az oltópontoknál, mert mindenki szólhatott az ismerőseinek. Bár egy orvosnő ott közölte az emberekkel, akinek nincs krónikus betegsége, azt nem oltja be, ennek ellenére például a Telexnek megszólaló férfi egyik ismerőse így is sorra került kapott sms nélkül.

Egyszer csak jött valami kórházigazgató-szerű, és közölte a váróteremben, hogy beoltanak mindenkit. Be is oltottak. Teljes káosz volt. De ezzel együtt nem volt tömeg. Hát így lettem én regisztráció és krónikus betegség nélkül beoltva

– tette hozzá.

Az eset ráadásul nem egyedi, egy másik beszámoló szerint az egyik oltóponton valakinek felajánlották, hogy a behívó sms-éről kap egy képernyőképet a telefonjára és azt bemutatva ők is megkaphatják az oltást. Ez meg is történt és be is oltották őket, ráadásul úgy, hogy a behívó még csak nem is aznapra, hanem vasárnapra szólt, egy másik helyszínre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik