Belföld

Ráfázott a budai parókás rabló, hogy nem kötött alkut az ügyészséggel

police.hu
police.hu

Tizennyolc év fegyházra ítélte a bíróság első fokon a budai parókás rablót. A 40 éves férfi 2019. február 6-án, éjfél körül magához vett egy fegyvernek látszó tárgyat, símaszkot húzott a fejére, majd betört a II. kerületi családi házba. Már össze is készítette a szajrét, amikor épp hazaért a tulajdonos. A férfi fegyverrel fenyegette, majd készpénz átadására kényszerítette. A lakó egymillió forintot adott neki, majd a rabló a pénzzel távozott.

A férfi a további zsákmány reményében három hónappal később ismét egy fegyvernek látszó tárggyal, vörös parókában visszatért a helyszínre, ahol megvárta és kényszeríteni próbálta a hazatérő tulajt, hogy adjon át még pénzt. Ő azonban nem tett eleget a felszólításnak, és a szomszéd házak felé segítségért kiabált, amelynek hatására a rabló elmenekült.

A rendőrök és a TEK-esek néhány nappal később, május 24-én elfogták a férfit, aki őrizetbe és letartóztatásba került.A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival – mint többszörös visszaesővel szemben – fegyveresen elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és kétrendbeli minősített magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra.

Az ügyészség 16 év fegyházat kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is, a férfi azonban nem kötött alkut, és két évvel még ennél is többet kapott.

A bíróság ugyanis 18 év fegyházra ítélte azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős, ellene az elkövető és a védő enyhébb minősítés megállapítása és a büntetés enyhítése céljából fellebbezéssel élt. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztést tölti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik