Belföld

Több orvos és csaknem ötven ápoló is otthagyja a győri kórházat, Mosonmagyaróváron is sokan távoznak

Google Street View
Google Street View

Az Úgytudjuk.hu információi szerint a mosonmagyaróvári sürgősségi- és fekvőbeteg-ellátás Győrbe kerül, olyan sok egészségügyi dolgozó távozott az intézményből. A lap két, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy Győrben sincs minden rendben: mintegy tíz orvos és közel félszáz ápoló nem írta alá az új szerződést, és távozott ezzel a kórházból, illetve adminisztrációs területen is voltak, akik felmondtak.

Ezzel együtt Győrben a kórház működése nincs veszélyben, viszont nehezíti a helyzetet, hogy hogy közeli városokban, így Tatabányán és különösen Mosonmagyaróváron arányaiban jóval több egészségügyi dolgozó döntött a távozás mellett. A jóval kisebb mosonmagyaróvári kórházban például csaknem annyian, mint Győrben.

Az Úgytudjuk.hu megkereste a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat (PAMOK) is, de egyelőre sem megerősítést, sem cáfolatot nem kaptak.

Kedd este Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató bejelentette, hogy „teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás”. Dr. Kunetz Zsombor orvos szerint azonban éppen aznap, amikor az országos kórházfőigazgató nyugtatni próbálta a kedélyeket, egy szavaival ellentétes tartalmú határozat született. A szakember Facebook-oldalára posztolt dokumentum szerint

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Kardiológia Szakági Szubintenzív részlegén humánerőforrás hiány miatt 2021. március 1-én 19 órától beteget fogadni és ellátni nem képes.

Kapcsolódó
Munkaerőhiány miatt leállt a Szent Imre Kórház kardiológiai szubintenzív osztálya
Éppen aznap, amikor az országos kórházfőigazgató bejelentette, hogy minden rendben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik