Belföld

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak a három éve épülő szekszárdi uszoda ügyében

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a három éve épülő, de még csak félkész állapotban lévő szekszárdi uszoda ügyében – derült ki Pintér Sándor belügyminiszter Harangozó Tamásnak, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettesének küldött válaszából. Harangozó a Népszavának elmondta, hogy a feljelentést a szekszárdi ellenzéki frakció vezetője tette.

A politikus azt is hozzátette, hogy

bár ismeretlen tettes ellen rendelték el a nyomozást, könnyen beazonosítható az a szekszárdi fideszes kör, amely felelősséggel tartozik a beruházásért.

Az eredetileg 3,7 milliárd forintba kerülő uszoda építése körüli visszásságok miatt Bomba Gábor, a szekszárdi közgyűlésben többséget alkotó Éljen Szekszárd! ellenzéki frakció vezetője tavaly szeptemberben tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon. A város fideszes vezetése 2018-ban szerződött az Aquaplus Kft.-vel, mely 2019 őszére vállalta az uszoda megépítését, de nem sikerült tartani a határidőt, még több szerződésmódosítás után sem. A legutóbbi szerint tavaly szeptemberben át kellett volna adni a létesítményt, ám készültségi foka még nem érte el az ötven százalékot –  írja a portál, melynek Bomba azt mondta, hogy két igazságügyi szakértő is megvizsgálta a projektet, és rengeteg hibát tártak fel.

Az uszoda a Duna árterébe épült, ennek ellenére több helyiséget, így például öltözőket is a föld szintje alá terveztek, amelyek már most beáznak, de szivárog a medence is. A vizsgálatok megállapították, nem minden az előírt minőségben épült meg, ezek egy része csak drágán, vagy egyáltalán nem javítható

– mondta a szekszárdi politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik