Belföld

Rendőri intézkedés közben kapott lángra egy migránsokat szállító teherautó az M9-esen

police.hu
police.hu

Rendőri intézkedés közben gyulladt ki egy migránsokat szállító autó kedd hajnalban az M9-es autópályán. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök a kisteherautó magyar állampolgárságú sofőrjével és utasával szemben intézkedtek.

Az ellenőrzéskor a jármű zárt rakterében kilenc külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőri intézkedés közben a teherautó motortere kigyulladt, a tűz átterjedt az egész járműre, amely teljesen kiégett. A lángokat a helyszínre riasztott tűzoltók fékezték meg, az eset során senki nem sérült meg.

police.hu

A gyanú szerint a budapesti illetőségű, 25 éves nő és 19 éves férfi Nyugat-Európába akarta csempészni a migránsokat. A rendőrök őrizetbe vették őket, és embercsempészés gyanúja miatt nyomozást indítottak ellenük.

A határsértőket, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik