Belföld

Tordai Bence: Varga Mihály mellbe lökött, majd sipákolt, mint egy focista

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

Tordai Bence párbeszédes képviselő a fideszes Varga Mihályt próbálta rávenni az Országgyűlésben arra, hogy írja alá az ellenzéki párt kezdeményezését, amely a költségvetés módosításával elvonna a tervezett Hajdú-Bihar megyébe tervezett MotoGP-pályától és a vadászati kiállítástól 9,3 milliárd forintot, és azt a II-III. kerület szakrendelőinek adná. Varga duplán érintett: pénzügyminiszter és a két budai kerület egyéni képviselője (Tordai pedig ott indul majd az ellenzéki előválasztáson).

Ezt próbáltam neki elmesélni, de mellbe lökött, és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták

idézte fel az eseményeket Tordai a hvg.hu-nak.

A lap szerint az élő közvetítésében mindebből semmi nem látszott, a miniszter ugyanakkor sérelmezte felszólalásában, hogy Tordai a telefonjával akadályozta őt a munkájában. A párbeszédes politikus ezután személyes érintettségén címén szót kért, és megpróbálta ismertetni a javaslatukat, de a levezető elnök elvette tőle a szót, és arra kérte, hogy engedje szabadon távozni Varga Mihályt. Tordai elmondása szerint a Parlament folyosóján is üldözte a pénzügyminisztert, de ott sem járt sikerrel.

Varga Mihály Facebook-bejegyzésében azt írta, Tordai „múltkor a telefonjával ugrott elém, hátha mondok valami karcosat. (…) A telefont egy héttel ezelőtt már a zsebébe dugta, és miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált. Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik