Belföld koronavírus

Balassagyarmaton bezárnak az óvodák

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter

Keddtől Balassagyarmaton az Oktatási Hivatal bezárta az óvodákat, március 16-ig. Ügyeletet minden óvodában biztosítanak, de szerdától csak azok vihetik be a gyermeküket, akinél minden gondviselő munkáltatói igazolással bizonyítja, hogy dolgozik. Március 3-án, szerdán bezár a városi bölcsőde is, ugyancsak március 16-ig, hasonló ügyeleti rend mellett.

Digitális oktatásra áll át kedden a Dózsa György Általános Iskola, szintén március 16-ig.

Minderről Csach Gábor polgármester számolt be, aki arra kért minden iskolaigazgatót és pedagógust, hogy a többi iskolában azokat a gyermekeket, akik „szülői féltés” miatt hiányoznak az iskolából, ne érje semmilyen retorzió, és ne is riogassák őket ezzel.

Higgyék el, jót tesznek ezek a szülők és gyermekek az iskolával, hiszen távollétükkel segítik, hogy ne terjedjen annyira a fertőzés, ezzel betegszámot csökkentenek, amivel életeket is mentenek. Ha minden szülő meg tudná ezt oldani, az lenne a legjobb, mert akkor egyszerűen átállhatna az oktatás digitálisra, de sajnos sok szülő nem tudja ezt megoldani, az Oktatási Hivatal azért nem zár csak ott, ahol elszabadult a fertőzés

– írta a fideszes polgármester, aki már a múlt héten javasolta, hogy az a szülő, aki meg tudja oldani gyermeke felügyeletét, jó lenne, ha 1-2 hétig nem vinné a gyermekét bölcsődébe, óvodába vagy iskolába.

Kapcsolódó
A hiányzás oka: „szülői féltés” – kivehetik a döntést a családok a kormány kezéből
A harmadik hullám nem csak az egészségügyre helyez nagy nyomást: az iskolákat is elérte, egyre több helyen kényszerülnek rendkívüli szünetre vagy digitális oktatásra való átállásra. A kaotikus járványügyi intézkedések miatt általában a szülőkre marad a döntés: elengedik-e gyermekeiket iskolába.

Kiemelt kép: Egy orvostanhallgató mintát vesz egy pedagógustól a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskolában 2020. december 1-jén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik