Belföld

Megyünk, hogy maradjunk

24.hu
24.hu

Hagyománytisztelő újság a 24.hu.

Méghozzá azért, mert rögeszmésen ragaszkodik az újságírás klasszikus műfajaihoz, mint az interjú vagy a riport. Meg ahhoz a felbecsülhetetlenül fontos újságírói alapálláshoz, hogy menjünk oda, nézzük meg, kérdezzük meg.

Ez a szakmai akarat képes ugyanis leginkább közel vinni a valósághoz, ez segíti a hozzáférést az igazsághoz, az emberek történeteinek hiteles elbeszélését, a társadalom problémáinak megértését, az érzelmek, a drámák és az örömök megmutatását. Ez a magatartás kísér legközelebb a világhoz és a hazánkhoz.

Idehaza, amikor csak tehetjük, útra kelünk. Megannyi vidéki riportot közlünk, kollégáink járják az országot, hogy munkájukat vesztett varrónőkről, a vidéki Magyarország elfelejtett hőseiről, zaklató polgármesterekről vagy éppen uzsorások hálójában éldegélő falusi közösségről írjanak. Ám ahhoz, hogy még jobban ismerhessük és elbeszélhessük Magyarországot, ismernünk és elbeszélnünk kell a világot is.

Ehhez kérjük olvasóink segítségét. Hogy többször mehessünk a határainkon túlra is történetekért, emberekért.  Azért kérjük ehhez segítségüket, mert függetlenek akarunk maradni. Ahhoz, hogy a 24.hu soha semmilyen szerkesztőségen kívüli akaratnak, nyomásnak ne legyen kiszolgáltatva, gazdaságilag függetlennek kell lennie, azaz meg kell élnie a piacon, nyereséget kell termelnie. Éppen ezért olyan fegyelmezetten gazdálkodunk, hogy e célunk sohasem kerüljön veszélybe.

Ez persze azzal is jár, hogy nem minden szakmai álmunkat tudjuk megvalósítani, például nem jutunk el mindig oda, ahová éppen mennénk kérdezni, oda, ahonnan szeretnénk történetet mutatni, oda, ahol olyasmit találunk, ami meggyőződésünk szerint fontos, érdekes, dramatikus vagy örömteli világot beszél el az olvasóinknak.

Márpedig mi szeretnénk mind többször elindulni. A most gyűjtött támogatásokból például már el is indulunk majd első e keretből finanszírozott utunkra, amelynek célja, hogy a koronavírus-járványról olyasmit is megmutathassunk, amire egyébként nem lenne lehetőségünk.

Köszönjük már az eddigi sok segítségüket is, ahogy a jövőbelit is, szükségünk van rá: azért kérjük most is támogatásukat, hogy rendszeresebbé válhassanak külföldi riportjaink, hazahozhassuk önöknek más helyeken élők igazságait, fájdalmait és örömeit. Hogy ennek köszönhetően is jobban tudhassuk, vajon mik és mekkorák a fájdalmaink és az örömeink nekünk, magyaroknak.

Hogy még jobb újság lehessen a 24.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik