Belföld

Már fel is számolták Kósáék százmilliókkal érintett cégét

Mohos Márton /24.hu
Mohos Márton /24.hu

Végelszámolással megszűnt Kósa Lajos feleségének, Kósa Gyöngyi az a cége, amely korábban különös körülmények között került a család birtokába, nehezen lehetett érteni, miért volt olyan olcsó – a fordulatot most Hadházy Ákos, független képviselő vette észre.

Kapcsolódó
Kósáék egy vagyont szedtek ki a családi cégből
Két hónappal a végelszámolás előtt még leesett több tízmillió forint.

A képviselő posztja nyomán a Telex azt teszi hozzá a Kósa Lajos családjához (felesége és gyerekei szerepeltek a cégben)  köthető ügylethez, hogy „Kósáék 6 millióért vettek egy céget, amelyben 139 millió forintnyi eszközállomány volt, és még több mint 100 millió forintnyi eredményt produkált abban az évben minden előzmény nélkül. Majd a cég újra tetszhalott állapotba került, és két évvel később megszűnésre ítélték.” Külön érdekes – teszik hozzá – hogy a cégnek sem 2016-ban, sem 2018-19-ben nem volt bevétele, 2017-ben viszont hirtelen a semmiből felpörgött az üzlet, 160 millió forint árbevételt könyveltek el.

A Tócó-Pece Kft.-t pedig épp az a Fiák István alapította és adta el Kósa feleségének, aki együtt dolgozott Kósa Lajossal a korcsolyaszövetség vezetésében, a „csengeri örökösnő” ügyében is érintett, üzletelt Sz. Gábornéval. Hadházy Ákos úgy fogalmaz: “Fontos tudni, hogy kiktől vették ezt a csodacéget. Fiák István, Kósa ügyvédje, aki szintén üzletelt a csengeri örökösnővel. Ennél fontosabb kapcsolat, hogy az ügylet után Kósa olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben, amely a nyugdíjas-szövetkezetek megalakításáról szól. Ez pedig Fiák profiljába vág: Fiák István egy rendkívül kiterjedt céghálózat tulajdonosa, fő profilja a munkaerőközvetítés, -kölcsönzés és a diákmunka.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik