Belföld

Hadházy: Úgy oltják be az embereket Baján, ahogy a birkákat szokták

Hadházy Ákos
Hadházy Ákos

Baján is pont úgy megy a tömegoltás, ahogyan a szarvasmarhákat és a birkákat szoktuk oltani. Összeterelik őket, majd egy szűk folyosón átterelve oltják be őket

– írja Hadházy Ákos független képviselő Facebook oldalán. A Bácskai Horizont oldal beszámolója alapján szombat délelőttre 400, 70 év feletti embernek adtak időpontot. „Volt, aki két órát is várt a 3-4 fokos hidegben. Ennél nagyobb baj, hogy a beszámoló szerint odabent sem volt esély a szűk légterű helyiségben a fél méter tartására sem” – írja a képviselő, aki szerint ez nem hiba, hanem műhiba.

Az oltás időpontjában ugyanis nem azonnal lesz védett a páciens, a teljes védettség kialakulásához idő kell, ráadásul az oltás által adott védettség nem is mindenkinél alakul ki. Aki az oltás időpontjában fertőződik, akár még betegebb is lehet, mintha “simán” fertőződne. Nem véletlen, hogy Nyugaton egészen profi módon szervezik meg, hogy nagy légterű stadionokban, csarnokokban, templomokban, a távolságtartást és emberi körülményeket biztosítva a tömeges oltásokat. Csak ott kormánya van az országoknak, nem kampánya.

– jegyzi meg Hadházy.

Baján is pont úgy megy a tömegoltás, ahogyan a szarvasmarhákat és a birkákat szoktuk oltani 🙁 Összeterelik őket, majd…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. február 25., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik