Belföld

Péntekig marad a sűrű köd – térképen a figyelmeztetések

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
Szerdán akár 19 fok is lehet, de hétvégére érkezik egy hidegfront, az a ködöt is kisöpri hazánkból.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd veszélye miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki több megyére.

Estétől ismét egyre nagyobb területen romlanak a látási viszonyok, éjszaka sűrű ködre nagyobb területen elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Duna vonalától keletre lévő tájakon lehet számítani. A fagypont alatti területeken néhol gyenge ónos szitálás is előfordulhat.

A ködös idő az előrejelzés szerint egészen péntekig marad. Szombat reggelre egy hidegfront vonul át hazánk felett, hatására mindenütt megszűnik a ködhajlam, a hőmérséklet a február végén szokásos értékek köré mérséklődik.

 

A Kiderül azt írja, hogy késő délelőttig a köd jórészt megszűnik. Az ország legnagyobb részén sok napsütés várható. Kisebb körzetekben, az Alföld egyes részein, északkeleten marad tartósabban felhős, párás az idő. A szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 19 fok között várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél több fokkal hidegebb lehet. Késő estére 0 és +10 fok közé hűlhet le a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik