Belföld koronavírus

Kilencven külföldről érkezett diplomatát ültetett össze egy terembe a külügyminisztérium

Varga Judit / Facebook
Varga Judit / Facebook

A Külgazdasági és Külügyminisztérium félévente rendezi meg a Misszióvezetői Értekezlet nevű eseményt, amitől a jelenlegi járványhelyzet sem tántorította el – számolt be a 444.

Ezekre az értekezletekre hazahívják Magyarország összes nagykövetét, akik a nemzetközi szervezetekhez delegáltakkal együtt mintegy kilencvenen vannak, és egy héten át reggel fél 9-től délután fél 5-ig egy konferenciateremben ülnek a Bem téren.

Jelenleg Magyarországon tíz embernél több nem találkozhat egymással magánlakásban sem, nem lehet tömegrendezvényeket tartani, a külföldről érkezőkre pedig tíz nap karantén vagy öt napon belül (saját költségen) elvégzett két PCR-teszt vár. A diplomataútlevéllel, hivatalos céllal érkezőkre utóbbi ugyan egy kormányrendelet alapján nem vonatkozik, ám mint Menczer Tamás államtitkár a hír megjelenése után közölte, a konferencián való részvétel feltétele ugyancsak két, 48 óra különbséggel produkált negatív PCR-teszt.

A meghívottak ezen kívül azt a tájékoztatást kapták a külügytől, hogy a konferencia „munkavégzéshez kapcsolódó esemény, így munkaértekezlet tartható a maszkviselésre és egyéb járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó előírások betartása mellett.”

Ezeken az értekezleteken általában Orbán Viktor tartja a nyitó előadást, ám a 444 információja szerint ez most hétfőn elmaradt, miként Szijjártó Péter külügyminiszter fellépése is. Varga Mihály pénzügyminiszter és Varga Judit igazságügyminiszter viszont már emelvényre lépett a rendezvényen (a fenti kép utóbbi előadásán készült), ahol egészen péntek délutánig államtitkárok és a kormány más szakértői adják egymásnak a mikrofont.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik