Belföld

Lassan elkezdik építeni a Székesfehérvár-Balaton bicikliutat

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a Budapest–Balaton kerékpárútnak a Székesfehérvár és a 710-es főút közötti szakaszait kivitelező cégeket – írja az Infostart. Eszerint

  • Székesfehérvár és Polgárdi között a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építi ki a bicikliutat nettó 2,49 milliárd forintos szerződéses értéken, míg a Polgárdi és a 710-es főút közötti szakaszon a Hazai Építőgép Társulás Szolgáltató Zrt. lett a kivitelező nettó 1,19 milliárd forintos szerződéses érték mellett.
  • A Székesfehérvár és Polgárdi közötti kerékpáros útvonal megvalósítása során, mintegy 15,7 km egybefüggő, új nyomvonalon vezetett kerékpárút építése valósul meg. Emellett a meglévő közutakon forgalomtechnikai beavatkozás is történik.

„A Polgárdi és a Balaton közelében futó 710-es főút közötti kerékpáros útvonal megvalósítása során, mintegy 10,4 km egybefüggő, új nyomvonalon vezetett kerékpárút építése valósul meg, emellett a meglévő közutakon is létesül bicikliút.” Vagyis összesen úgy 26 kilométeren lesz új nyomvonalú bicikliút, a többi része pedig úgy jön létre, hogy már meglevő utakon jelölnek ki sávokat a biciklisek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik