Belföld koronavírus

Zacher Gábor szerint csak őszre kaphatjuk vissza a régi életünket

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

A Life TV reggeli műsorának volt vendége Zacher Gábor, toxikológus.

A téma természetesen a koronavírus körüli helyzet volt. A vakcinákról azt mondta az ismert orvos:

Négy oltást már engedélyeztek hivatalosan, a Pfizert, a Modernát, az AstraZenecát és a Szputnyikot, ezek közül bármelyiket nyugodt szívvel ajánlom.

Zacher még azt is mondta, hogy a kínai oltóanyagot egyelőre kicsit távolságtartással kezeli, de ez nem azt jelenti, hogy nem használná. Hozzátette: csak azért bizonytalan az ázsiai szerrel kapcsolatosan, mert nem tudni róla mindent, hiányos a leírása. „Ennek ellenére azt mondom, mindenki oltassa be magát. Előttünk lebeghet Izrael példája, ahol már a lakosság több mint hatvan százalékát beoltották, ennek köszönhetően pedig nyitnak” – fogalmazott.

A főorvos szerint fontos, hogy emelkedjen az oltási hajlandóság, mert ha elegen oltják be magukat, akkora őszre visszakaphajtuk a régi életünket.

Zacher szerint el kell érni a lakosságnál egy 60-65 százalékos átoltottságot, ami az egész emberiségre nézve 3,5-4 milliárd embert jelent. A toxikológus szerint fontos, hogy a koronavírus-járvány az influenzához hasonló betegséggé alakuljon át, amivel megtanulunk együtt élni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik