Belföld

A zöldségesnek is elhisszük, hogy jó az áru – az igazságügyi államtitkár szerint ezért adhatott hitelt Kósa Lajos a csengeri „örökösnő” milliárdos ígéreteinek

Az LMP-s Csárdi Antal szerint Kósa Lajos és a csengeri „örökösnő” ügye megmutatja, hogy a kormánypárti képviselők hogyan viszonyulnak a pénzhez. Az ellenzéki politikus hétfőn a parlamentben arról beszélt, meglehet, hogy a fideszes politikus már-már elképzelhetetlenül hiszékeny volt, amikor elhitte az asszony meséjét az ezermilliárdos örökségről.

Szerinte azonban a hatóságoknak érdemes lenne feltenniük azt a kérdést, életszerű-e az, hogy Kósa természetesnek gondolta, hogy őt sokmilliárdos ajándékokkal ajándékozzák meg, és érdemes volna befolyással üzérkedés miatt vizsgálódniuk. Azon is el kellene gondolkodni a kormányoldalon, folytatta, hogy ha Kósa ennyire hiszékeny és „nem okos”, akkor alkalmas-e vezető tisztségek betöltésére, például a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának az irányítására, és arra, hogy ott legyen az operatív törzs ülésein, mert „innen tényleg csak egy fél lépés a laposföld-elmélet”.

Kapcsolódó
Kósa Lajosnak kamionnal kellett volna elhoznia a csengeri asszony „örökségét”, amelyben egy fegyverarzenál is volt
A fideszes politikusnak a német nagykövetségről kellett volna elhoznia a hagyatékot.

Völner Pál igazságügyi államtitkár váratlan példával vette védelmébe párttársa jóhiszeműségét:

Ha odamegyek egy zöldségeshez, és megméri nekem az árut, amit vásároltam, elhiszem, hogy annyi az az áru, és elhiszem, hogy jó minőségű. A bizalomra épül fel a társadalom.

Szerinte az ellenzéki képviselő sületlenségeket beszélt a befolyással üzérkedésről, ami csak azzal magyarázható, hogy az LMP is a Gyurcsány Ferenc által összehozott „vegyes felvágott” része lett. Kósa bizottsági elnöki tisztségéről pedig azt mondta, nincs miről beszélni, amíg az egészségüggyel foglalkozó bizottságot a kamuvideójáról elhíresült MSZP-s Korózs Lajos vezeti.

„Kósa Lajos ennek az ügynek a sértettje, és nem az elkövetője.

Megtévesztették, különben nem lenne ügy, ha őt nem tudták volna megtéveszteni, akkor ön ma nem tehette volna fel ezt a kérdést

– vette ismét a védelmébe Kósa Lajost az államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik