Belföld

Hadházy találkozott a 25 milliós minipiacot védő fideszes polgármesternővel

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Nem tartja soknak a 25 millió forintos uniós támogatást a 150 négyzetméternyi terület letérkövezésével létrehozott piacra a ludasi polgármester.

Kapcsolódó
Furcsa minipiacok épülnek egymás hegyén-hátán közel 300 millióból – van, ahol csak egy gödörig jutottak
Gombamód szaporodnak az apró piacterek a fideszes Szabó Zsolt választókerületében. Az uniós támogatásból finanszírozott munkát általában egy hevesi, a közbeszerzéseken rendre sikeres cégre bízták, amely korábban az MTVA-nak gyártott műsorokat.

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő Ludasra utazott, miután Vargáné Csengeri Mónika, a település polgármestere korábban egy Facebook-videóban a faluját ért méltatlan támadásnak nevezte, hogy Hadházy több hasonló környékbeli piacberuházáshoz hasonlóan a ludasi építkezést is lopásnak titulálta. A polgármesternő ezt követően videójában azzal támadta a képviselőt, hogy Budapestről próbálja megmondani, hogyan fejlesszék a falut.

Hadházy most a helyszínen tekintette meg a térköves területet és a rozsdás WC-konténert, majd találkozott a fideszes polgármesterrel is. Vargáné Csengeri Mónika azt mondta Hadházynak: szerinte a 25 millió forint nem sok a beruházásért. És többször megerősítette:

  • azért lett kicsi a piac, mert az emberek kicsit akartak,
  • azért kerül ennyibe, mert van projektmenedzsment és tervezés, ezt a bonyolult feladatot ugyanis a falu nem tudta volna megoldani.

A polgármesternő megígérte az ellenzéki képviselőnek azt is, hogy elküldi a részletes költségvetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik