Belföld

Fekete-Győr szerint börtönben a helye Orbánnak, Rogánnak és Mészárosnak is

Orbán Viktor visszahozta Magyarországra a Kádár-rendszert – állítja Fekete-Győr András. A Momentum vezetője a párt miniszterelnök-jelöltje lett, ebből az alkalomból adott interjút a Telexnek.

Az ellenzéki politikus radikális álláspontja szerint Orbán társaival, Rogán Antallal és Mészáros Lőrinccel együtt bűnözők.

Az ország nevében vádolom őket. 2022-ben az Új Magyarország jogállama dönteni fog, mi az ő büntetésük.

A politikus szerint a 21. század legsúlyosabb válsága alatt a fideszes vezetők tovább gazdagították magukat az ország pénzéből.

Szállodák, jachtok, Orbán Ráhel karján 12 milliós karóra, Orbán Gáspár 40 milliós elitképzése, és közben Orbán Viktor nulla forintot hazudik a vagyonbevallásában. A bűnözőknek normális jogállamban a bíróság előtt van a helyük, és majd a bíróság dönt a büntetésről. Mi nem a jogállamot fogjuk felszámolni, hanem érvényt fogunk szerezni a társadalmi igazságtételnek. Mert abból van elegünk, hogy az elmúlt 30 évben mindenki úgy volt vele, hogy lehetett itt hazudni, lopni, csalni, lépjünk rajta túl, és mehetett minden tovább. De a következő generációnak azt az üzenetet kell küldeni, hogy ha bárki lop, csal, hazudik, annak lesz következménye. Ha ezt nem teszi meg a magyar társadalom, akkor 2050-ben ugyanott leszünk, mint ma, hogy a majdani Orbán, Mészáros és Tiborcz újra ellopja az akkori fiatalok jövőjét.

Szerinte a 2020 utáni új Magyarország ügyészsége fogja eldönteni, hogy hány évet kér majd Rogán Antalra, Mészáros Lőrincre, akik Orbán Viktor két lábon járó széfjei és strómanjai.

Fekete-Győr úgy látja, egy súlycsoportban van a regnáló miniszterelnökkel:

Orbán a múlt, én viszont a jövő embere vagyok.

Arra a kérdésre kikre támaszkodna leginkább, ha kormányra kerülne, „közeli harcostársait” Donáth Annát, Cseh Katalint, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost nevezte meg.

Gyurcsány Ferencről azt mondta, sokat változott a világ 2017 óta, amikor a 24.hu-nak nyilatkozva azon a véleményen volt, hogy a DK első emberének végleg ki kéne vonulnia, pontosabban el kéne takarodnia a magyar politikából.

Gyurcsány Ferenc nagy társadalmi nyomásra kijelentette, hogy nem kíván kormányzati szerepet vállalni, amely döntését bölcsnek tartom. … A DK szimpatizánsai a barátaink és a szövetségeseink egy új Magyarország felépítésében. Őket Gyurcsány Ferenc vezeti, ebből következően Gyurcsány Ferenc a szövetségesünk, aki kormányzati szerepet nem kíván vállalni. .

Fekete-Győr a miniszterelnöki terveiről is beszélt. Többek között azt emelte ki, hogy az oktatásból száműzné a lexikai tudásra épülő alapelgondolást, és norvég mintára bevezetendő Magyarország-részvényt.

A norvég vezetők azt mondták az embereknek, hogy részt adunk a közösből, ott nem az 1 százalék fölözi le a közvagyont. A profitábilis magyar cégeket, ilyen lehet az MVM, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Zrt., egy állami tőkealapba fogjuk vonni, és alanyi jogon adunk tőke tulajdont az embereknek részvény formájában, amiből osztalékot vehetnek majd, vagy akár szabadon kereskedhetnek velük fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik