Belföld

Pluszpénzt szeretnének kapni a háziorvosok a hétvégi oltásokért

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Hétvégén is oltaniuk kell a háziorvosoknak a koronavírus elleni vakcinákkal, erről korábban mutatott be kormányhivatali dokumentumot pár napja a Telex. Ebben az állt, hogy a sikeres oltásprogram lebonyolításához „elengedhetetlen a háziorvosok elkötelezett munkája”.

Hogy a háziorvosoknak mennyi pluszmunkát kellene vállalniuk, illetve hogy azért jár-e pluszpénz, nem derült ki eddig. Egy, a 168.hu-nak nyilatkozó háziorvos azt mondja, kötelességének érzi, hogy vállalja az oltással járó többletterheket, illetve a hétvégi pluszmunkát. Akkor is így lenne ez, ha semmiféle pluszjavadalmazással, ellentételezéssel nem jár az oltási munka. „De persze az ember szívesebben megy, ha tudja, hogy a vállonveregetésen kívül máshogy is díjazzák a hétvégi oltást” – fogalmazott Jelinek Benjámin.  

Erre egyébként van is némi esély: a Háziorvosok Online Szervezetének hétfői fórumán elhangzott, a pluszmunka kifizetését kérik a döntéshozóktól. Hogy mekkora ellentételezésről lehet szó, egyelőre nem tudni – írja a 168.hu.

A vakcina beadása, valamint az ahhoz kapcsolódó adminisztráció jelentős terheket ró a háziorvosokra, főleg az idősebbekre, ő maga azonban megoldandó kihívásként éli meg a helyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik