Belföld

Pert nyert Krekó Péter az őt betámadó Magyar Nemzet ellen

Bielik István /24.hu
Bielik István /24.hu

A február 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet print és online kiadásait a tavaly év végén közölt, a Krekó Péter lejáratását megindító cikk miatt – írja közleményében a Political Capital. Krekó ellen a kormánymédiában indult támadás alig két hónappal ezelőtt.

Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve

– ezt nyilatkozta Krekó Péter, a Political Capital elemzője a Politicónak még tavaly év végén. Ebben a mondatba belekapaszkodott a kormánymédia, és számos írás született arról, hogy az elemző igazából ezzel arra sarkallja az ellenzéket, hogy igyekezzenek eltántorítani az embereket az oltástól, mert ez politikailag hasznos. Az Origón már egyenesen azt írták, hogy az ellenzék magyarokat akar feláldozni a hatalomért. Jól lehet, az ellenzék számos vezető politikusa beszélt arról, hogy milyen fontos az oltás, és hogy beoltatja magát, amint lehet.

A szerdai ítélet alapján a Magyar Nemzet címlapján, valamint az online kiadás nyitólapján a szerkesztőségnek helyreigazítást kell közölnie az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül: „2020. december 29. napján megjelent, az „Oltásellenességre játszhat a baloldal” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy Krekó Péter politikai elemzőként nyilatkozott a Politico című lapnak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről, a cikk és a nyilatkozat lényeges elemeinek eltorzításával és elhallgatásával abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Krekó Péter a baloldali pártok számára azt a stratégiát javasolja a választásokra, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba. Ezzel szemben a valóság az, hogy Krekó Péter a Politico cikkében idézett nyilatkozatában a baloldali kampány és annak stratégiája szóba sem kerül, és Krekó Péter nem is adott tanácsot a baloldali pártoknak a választási stratégia kapcsán; Krekó Péter a cikkben idézett álláspontjával a magyar kormányt kritizálta, mert az orosz vakcina propagálásával szerinte a hivatalos uniós oltás népszerűségét is aláásta a kormány.”

Kapcsolódó
Krekó Péter büntetőfeljelentést tett Bayer Zsolt és Menczer Tamás ellen
A Political Capital vezetője szerint halálos fenyegéseket kapott a kormányzati rágalomhadjárat miatt.

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik