Belföld

Lezárták a nyomozást az ötéves kislány halálos balesetének ügyében, műszaki hibára hivatkozott a traktoros

police.hu
police.hu

Lezárta a nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya annak a fiatalembernek az ügyében, aki tavaly július 24-én halálos közlekedési balesetet okozott a 8703-as számú úton, Nemeskolta és Sorkifalud között.

A 21 éves férfi egy pótkocsis traktorral közlekedett Vasszécseny felől Nemeskolta irányába. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésbe és összeütközött egy jobbról érkező Mazdával A baleset során a kocsiban utazó ötéves kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette, a sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A traktort vezető férfi a helyszínen azt mondta a 112 pressnek,  hogy műszaki hiba miatt nem tudott fékezni, és ezt villogtatással jelezte az előtte haladó kísérőjárműnek is, aminek a vezetője megpróbálta figyelmeztetni a védett úton érkező jármű sofőrjét, de nem járt sikerrel.

A rendőrök a helyszíni szemle adatai, az igazságügyi szakértői vélemények beszerzése és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit. A vasi rendőrök vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást, az iratokat pedig továbbították a Szombathelyi Járási Ügyészséghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik