Belföld

Beismerte tettét a saját kislányaival fajtalankodó hatgyermekes férfi

Továbbra is börtönben maradhat az a mezőhegyesi férfi, akit 12 év börtönre ítéltek a saját kislányain elkövetett szexuális erőszak miatt. A  Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy továbbra is tartsák fenn a férfi letartóztatását.

A Gyulai Törvényszék kétrendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt mondta ki bűnösnek a férfit első fokon. A 12 év börtön mellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével foglalkozhatna.

A bűncselekmények elkövetésekor hat gyermeket saját háztartásában nevelő férfi 2018-tól, illetve 2019 nyarától egészen 2020 februárjáig részben erőszakot, részben fenyegetést alkalmazva, két saját gyermekkorú leányával  is rendszeresen végzett szexuális cselekményeket. A férfi beismerte a bűnösségét, és az ítélet után enyhítésért fellebbezett..

A bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a férfi letartóztatását. Az elsőfokú végzés ellen a férfi és védője jelentett be fellebbezést a kényszerintézkedés megszüntetése érdekében. A fellebbviteli főügyészség azonban egyetértett a Gyulai Törvényszék indokaival és arra tett indítványt, hogy a táblabíróság szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye miatt tartsa fenn a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik