Belföld

Életfogytiglanit kapott az oroszlányi nőt halálra késelő férfi

Legkorábban huszonöt év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A Tatabányai Törvényszék életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte szerdán azt a férfit, aki 2019 decemberében halálra késelt egy nőt Oroszlányban. Az 55 éves elkövető legkorábban huszonöt év múlva bocsátható feltételes szabadságra – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2019. december 30-án, 15 óra 30 perc körül találkozott össze egy oroszlányi itallerakat előtt az általa korábban már ismert, hajléktalan életmódot folytató sértettel. A vádlott és a sértett közösen bementek az itallerakatba, ahol alkoholt és ásványvizet vásároltak, majd felmentek abba az oroszlányi lakásba, ahol a sértett szívességből lakhatott.

A lakásban a vádlott és a sértett beszélgetni, italozni kezdtek, majd a férfi ismeretlen okból magához vett két kést, és azokkal közepesnél nagyobb erővel, 17 alkalommal a mellkasán és a hasán megszúrta a fiatal nőt, valamint elmetszette a nyakát. A vádlott a lakásból a gyilkosságot követően 18 óra körüli időpontban távozott. A sértett a szúrások, illetve nyakának elmetszése következtében, néhány percen belül elhalálozott, halálának közvetlen oka vérzéses sokk volt.

Az adatgyűjtésnek és a közterületen kihelyezett kamerák jó minőségű felvételeinek köszönhetően a rendőröknek három napon belül sikerült azonosítani a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A férfit 2020. január 2-án elfogták,és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, majd az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik