Belföld koronavírus

Azért lehetnek nyitva a kaszinók, mert kaszinók

Kaufmann Balázs / 24.hu
Kaufmann Balázs / 24.hu
Lényegében ezt válaszolta Fónagy János államtitkár, aki szerint hiába fogadnak vendégeket, nem vendéglátóhelyek, inkább olyanok, mint a lottózók.

Ungár Péter kérdezte meg Varga Mihály pénzügyminisztertől, miért nem vonatkoznak a kaszinókra a járványügyi szabályok. Az LMP politikusa emlékeztetett rá, a járvány megfékezése érdekében a vendéglátóipari egységeket bezárták, mondván, azok nem tudják betartani a megfelelő védekezési intézkedéseket, a 1,5 méteres távolságtartást, de a kaszinók továbbra is fogadhatnak vendégeket minden nap 19 óráig.

Ezzel kapcsolatban tisztelettel megkérdezte,

a kaszinók miért tarthatnak nyitva egy világjárvány közepén úgy, hogy minden más vendéglátóipari egységet bezártak?

A kaszinók azért működhetnek, mert noha vendégeket fogadnak, nem vendéglátóhelyek. Ezt válaszolta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter megbízásából Fónagy János államtitkár, aki szerint

a szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények – így többek között a lottózók, a kártyatermek és játékkaszinók – nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

Fónagy János szerint azonban a kaszinóknak is be kell tartaniuk a járványügyi intézkedéseket és legkésőbb 19 órakor be kell zárniuk, amit a hatóság folyamatosan ellenőriz.

A kaszinókat elkerülő drasztikusabb szigorításokat ősszel az RTL Klubnak Gulyás Gergely miniszter is azzal  magyarázta, hogy azok nem minősülnek vendéglátóhelyeknek, de akkor a  Miniszterelnökséget vezető miniszter a felvetést indokoltnak tartotta, azt mondta, azt továbbítja az operatív törzsnek.

Kapcsolódó
Súlyos a helyzet, már a kaszinók sem tarthatnak nyitva éjszaka
Eddig megúsztak a komolyabb szigorításokat, most már csak 19 óráig pöröghet a rulett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik