Belföld

16 év börtönt kapott az újszülöttjét meggyilkoló felsőzsolcai nő

Az eset még 2019 februárjában történt.

Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövettet emberölés bűntettében találta bűnösnek a Miskolci Törvényszék azt a nőt, aki a szülést követően megölte leány gyermekét – közölték kedden.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő családjával együtt élt felsőzsolcai otthonukban, ahol élettársával közösen nevelték négy kiskorú gyermeküket. 2018-ban a vádlott ismét teherbe esett, azonban titkolta a terhességét, nem járt terhesgondozásra és nem vett igénybe orvosi ellátást, gondozást sem. 2019 februárjában a közösen használt lakás egyik szobájába bezárkózva egészséges gyermeket szült, majd az újszülött nyaka körül egy éles tárggyal 20 szúrást ejtett, minek következtében a csecsemő életét vesztette.

A bíróság 2021. február 16-án hirdetett ítéletet az ügyben és a vádlottat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövettet emberölés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság döntése értelmében a vádlott a jövőben nem gyakorolhatja szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekei tekintetében.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosítása végett, a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik