Belföld

Dobrev Klára: Orbán szinte ész nélkül vágja maga alatt a fát

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Klubrádióban tartott fogadóórát a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke.

Dobrev Klára a Megbeszéljük műsorában Bolgár Györgynek azt mondta, a jogállamiság a sajtószabadságról is szól, független média nélkül nincsenek szabad választások. Az Európai Parlament alelnöke szerint a Klubrádió ügye után egyre biztosabb, hogy a kormánytól megvonják az uniós pénzek elosztásának jogát.

Úgy fogalmazott, Orbán Viktor az utóbbi időben „szinte ész nélkül, (…) lassan önkontroll nélkül” vágja a fát maga alatt, hiszen január 1-jétől már él a mechanizmus, amely a jogállamisághoz köti az uniós pénzek kifizetését.

Az Európai Unió természetesen nem tudja a Klubrádió frekvenciáját egy csettintéssel visszaadni, ehhez a magyaroknak kell jövőre leváltaniuk a Fidesz-kormányt. Ugyanakkor már folyamatos a jogállamisági vizsgálat. Orbán Viktor „fékevesztetten” halad afelé, hogy az év második felében el is induljon az eljárás – tette hozzá.

Egy idős hölgy, aki az interneten már nem tudja majd követni a rádiót ötletet is adott Dobrev Klárának, aki azt ígérte, megbeszéli  a DK-sokkal, hogy kisebb csapatokat szerveznek és elmennek az emberekhez megmutatni, hogyan lehet interneten rádiózni.

Dobrev Klára már az Index „kivégzésekor” is arról beszélt, hogy a média függetlenségének vizsgálatakor figyelni kell a médihatóság működésére, az oligarchák szerepére, a közmédia lezüllesztésére, az állami reklámköltésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik