Belföld

Fegyházra cserélik a luxust az emberkereskedők

police.hu
police.hu
Vádat emeltek a hamburgi bordélyházban lányokat kizsákmányoló bűnbanda tagjai ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmény miatt emelt vádat kilenc ember ellen. Évekig vittek Németországba fiatal nőket, lányokat prostitúciós munkára. A bandát egy budapesti testvérpár irányította.

Egy hamburgi bordélyházba toboroztak, főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye településeiről fiatal lányokat. Nekik a bűnszervezet vezetői által szabott tarifákon, éjjel-nappal dolgozniuk kellett. A banda tagjai a feladatokat megosztották, a nők felkutatásáért és beszervezésért, Hamburgba történő szállításukért, munkavégzésük felügyeletéért külön-külön ember felelt.

A kizsákmányolt nők bevételét elvették, egymás között elosztották. A bűnszervezet vezetői luxusban éltek, náluk aranyékszereket és több, nagy értékű autót foglaltak le. 

A vádlottakat 2019 áprilisában Magyarországon fogták el, mellyel egyidőben – az EUROJUST közreműködésével –, a hamburgi bordélyházban is kutatást tartott a német rendőrség, magyar ügyészi és rendőri részvétellel.

A főügyészség valamennyi elkövetővel szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik