Belföld

Nyolcvanéves asszonyt harapdált össze egy utcára kiszökő kutya

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akinek a kutyája többször is megharapott egy utcán sétáló asszonyt.

A fiatal férfi és édesapja a lakóházuk utcafronti drótkerítését javították tavaly októerben, amit a munkálatok közben részben megbontottak, így azon egy nyílás keletkezett. Az édesapának egy idő után dolga akadt, ezért a fia egyedül folytatta a munkát, nem sokkal később azonban elment építőanyagért a szomszédba, a három éves, udvaron tartott staffordshire terrier keverék kan kutyáját pedig őrizetlenül hagyta.

A kutya ekkor figyelt fel az ingatlan előtt sétáló 80 éves asszonyra, és a kerítés megbontása miatt kialakult nyíláson keresztül kiszaladt az utcára, ahol megharapta a lábszárát és a bokáját is. Az idős nő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A kutyatámadásnak az vetett végett, hogy az idős asszony kiabálására a férfi, annak élettársa, és az egyik szomszéd is a helyszínre érkezett, melynek hatására az eb visszament az udvarra. A Nagyatádi Járási Hivatal állatvédelmi bírságot szabott ki a kutya gazdájával szemben, majd a megfigyelési zárlat leteltét követően a kutyát visszaadta a férfinak. Az ügyészség közérdekű munka kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik