Belföld

Arató: A Klubrádió lekapcsoltatása verdikt a magyar jogállapotokról

A Klubrádió elnökének nincsenek illúziói, de végigjárják a jogorvoslati utat.

Kedden született meg az ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Klubrádió már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, utána legfeljebb internetrádióként üzemelhet tovább.

A rádió elnöke Arató András ezzel kapcsolatban rövid interjút adott a Hvg.hu-nak, amelyben elmondta, hogy szerinte a rádió lekapcsoltatása „egy verdikt a magyarországi jogállapotokról”, mert az ítélet kihirdetése után mindössze egy perc volt az indoklás. Ebben annyi hangzott el, hogy a Klubrádió frekvenciáját azért nem hosszabbítják meg, mert kétszer késtek az adatszolgáltatási kötelezettséggel.

Egy árva szót nem szentelt a mi indokainknak, és annak sem, hogy a Médiatanács már több más rádió esetében hasonló vagy súlyosabb szabálysértések ellenére hosszabbította meg a frekvenciát,

tette hozzá Arató. A Klubrádió nyolc nap múlva kapja meg a részletes indoklást és 15 napja lesz arra, hogy benyújtsa a jogorvoslati kérelmet. Arató Andrásnak nincsenek különösebb illúziói a jogorvoslati lehetőség eredményéről, de mint a Hvg.hu-nak elmondta, kötelességük „végigjárni az utat, hogy legalább a bíróságok levizsgázzanak a magyar közvélemény előtt”.

A cikk azt írja, a Klubrádió már hónapok óta készült arra, hogy át kell majd térniük teljesen az online felületre, Arató szerint az egyik partnernél már százötvenszeresére nőtt a forgalom a Klubrádió kínálatba kerülése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik