Belföld

Vádlott lett a Havas Henriket zaklatással megvádló nő

Havas Henrik becsületsértés miatt indított büntetőpert  Baukó Évával szemben. A Blikk arról ír, hogy újabb bírósági eljárás indul a 2017-ben kipattant zaklatási vádak miatt, ám most az egykori vádló lesz az ügy vádlottja.

2017-ben Havast többen is szexuális zaklatással vádolták. A tévés újságíró ellen akkori munkahelyén, az ATV-ben belső vizsgálatot indítottak. Baukó Éva akkor azt állította, korábban Havas személyi asszisztenseként dolgozott, aki zaklatta és meg is zsarolta.

Havas ezután 20 milliós polgári pert indított az ATV ellen. A tévénél lefolytatott belső vizsgálat eredményét nem hozták nyilvánosságra, ám mivel ezt követően nem hosszabbították meg a műsorvezető szerződését, Havas Henrik szerint azt a látszatot keltették, hogy az eredmény elmarasztaló volt. A perben tanúként beidézték Baukó Évát is, aki viszont egyszer sem jelent meg az eljárás tárgyalásain.

Havas Henrik a lap kérdésére azt mondta, hogy a állításokkal szemben soha semmilyen munkakapcsolatban nem volt Baukó Évával, és ezt igazolni is tudja.

Három éve tart ez a cirkusz, senki sem jelenik meg a tárgyalásokon, Baukó sem, immár két alkalommal. Az ügyvédem türelmetlen lett, és beperelte, erről van szó

– mondta Havas Henrik a Blikknek.

Baukó Éva azzal magyarázta távolmaradását, hogy eddig egy lakcímváltozás miatt nem kapta meg az idézéseket.

Most pedig újra a szüleimhez ment egy idézés, amelyből megtudtam, hogy rágalmazással és becsületsértéssel vádolnak, és több millióra perelnek. Ez a történet tíz éve kezdődött, amikor a ValóVilág című műsorban elmondtam, hogy Havas Henrik zaklatott. Három évvel ezelőtt kapott óriási nyilvánosságot a Metoo-mozgalom alatt. Elképesztő. Egyébként állok a dolog elébe

– mondta Baukó Éva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik