Belföld

Müller Cecília véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte a kollégáinak címzett levelét

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili

– Ezt a levelet küldte el az országos tiszti főorvos kollégáinak, amelyben a Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek készített választervezetről van szó, csakhogy Müller Cecília feltehetően tévedésből az ellenzéki politikusnak is továbbította a levelet.

Hadházy Facebook-oldalán azt írta, kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe. Azonban a „normális” válaszadási idő lejártával levélben arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy „annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést”.

Az ellenzéki politikus közölte, 45 napra hosszabbították a határidőt, miközben szerinte Müllernek mindössze 5 perc lett volna a kérését teljesíteni, csak utasítania kellett volna a menedzsmentet, hogy a nyilvántartásból kérjék le az adatokat és küldjék el neki. Hadházy azt írta, szerinte Müller eljárása törvénytelen és nonszensz, mert semmiben nem akadályozta volna az időben megküldött válaszokkal.

Ráadásul – mint írta Hadházy – a tiszti főorvos szerinte nincs tisztában a rendkívüli rendelettel, amely ad a látszatra és nem engedi meg, hogy indoklás nélkül hosszabbítsák meg a közadatok kiadásának határidejét. És a politikus azért is törvénytelennek tartja az eljárást, mert országgyűlési képviselőként fordult Müllerhez, rá pedig nem is vonatkozna a 45 napos hosszabbításra vonatkozó módosítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik