Belföld

Menekülés közben árokba hajtott egy migránsokat szállító sofőr

police.hu
police.hu

Menekülés közben árokba hajtott egy illegális migránsokat szállító szerb autós hétfőn a 8-as számú főúton, Márkó közelében. A sofőr azonnal gyorsítani kezdett, amikor meglátta a rendőröket. Először egy autós pihenőbe, majd onnan kiérve egy vízelvezető árokba hajtott. Az elsődleges adatok szerint senki nem sérült meg a balesetben.

Az Ausztria felé haladó gépkocsiban a 28 éves szerb sofőrön kívül öt személy utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, s mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A járművezetőt előállították, vele szemben embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik