Belföld

Esős napok után jön a szibériai hideg

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI
A zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki Baranya megyére.

Hétfőn túlnyomóan borult idő lesz, sokfelé lehet kisebb-nagyobb megszakításokkal eső, zápor, délen (kis valószínűséggel) zivatar. Este havazhat is az Alpokalján, a Dunántúli-középhegység magasabb részein. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet napközben 4 és 12, késő este -1 és +7 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt Baranya megyére.

Azt írták, hogy délután a záporokat elsősorban a déli, délnyugati tájakon dörgés, villámlás is kísérheti, A napi csapadékmennyiség főként északkeleten helyenként meghaladhatja a 20 milimétert.

Kedden az éjszakai átmeneti felszakadozás után ismét beborul, az északi megyékben az eső mellett havas eső, havazás is lehet, de ónos eső is eshet. Estétől elvékonyodhat a felhőtakaró. Helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +9 fok között alakul, de délkeleten néhol 10, 13 fokot is mérhetnek.

Szerdán ismét erősen felhős, borult idő lesz a jellemző. Délelőtt szórványosan, a délutáni, esti órákban már sokfelé várható eső.
Főként az északi, északnyugati megyékben számítani lehet havas esőre, havazásra is. Néhol ónos eső sem kizárt. A szél több helyen megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +12 fok között alakul, a délkeleti országrészben mérhetik a magasabb értékeket. Szerda este rendkívül erős hidegfront érkezik.

Csütörtökön délelőtt jobbára borult idő várható, délután nyugat felől egyre több helyen felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lehetnek, estig inkább csak a Tiszántúlon maradhat borult az ég.
Estétől nyugat, északnyugat felől az esőt havazás váltja fel. A szél megerősödik, sok helyen viharossá fokozódik. A hajnali, reggeli órákban általában -9, +9 fok valószínű, napközben fokozatosan hűl a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik