Belföld

Részletekben fizeti ki a minisztérium a pedagógusok pluszjuttatását

MTI/Sóki Tamás
MTI/Sóki Tamás

Tavaly decemberben 400 hátrányos település mintegy 10 ezer pedagógusa kapta meg annak a plusztámogatásnak egy részét, amit még tavaly augusztusban ígért meg nekik Kásler Miklós miniszter. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava érdeklődésére közölte: a bruttó 500 ezer forintos pluszjuttatásból eddig 300 ezer forintot kaptak meg az érintettek, a fennmaradó részletet pedig februárban fogják megkapni.

Kásler tavaly azt mondta, a támogatással a koronavírus miatt elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend során elvégzett többletfeladatokat akarják díjazni azok körében, akik a legnehezebb helyzetben lévő diákokat segítették az elmúlt időszakban. Ugyanakkor ezen felül további munkákat is el kellett végezniük, ha meg akarták kapni a támogatást, amire egy uniós finanszírozású projekt keretében lehetett jelentkezni. Az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ a lapnak azt írta, a projekt teljesítése során osztályközösségenként és tantárgyanként felméréseket és kiértékeléseket kell elvégezniük az érintett pedagógusoknak a tantermen kívüli digitális munkarend során feldolgozott tananyagok esetében.

A Pedagógusok Szakszervezete korábban üdvözölte a döntést, ugyanakkor azt is hozzátették, igazságosabb lett volna, ha nemcsak 400 kiválasztott település dolgozói, hanem valamennyi pedagógus részesülhetett volna a támogatásban, akik a hátrányos helyzetű térségekben felzárkóztató munkát végeznek. Ezen felül továbbra is azt kérik a kormánytól, hogy a digitális tanrendben résztvevő minden pedagógusnak adjanak egyszeri, legalább 100 ezer forintos támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik