Belföld

Rendőrök ütöttek rajta a kecskeméti drogkereskedőn, aki ijedtében kidobta a kábítószert az ablakon

police.hu
police.hu

Kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Bűnüldözési Osztálya F. Krisztián és társa, G. Károly ellen.

A rendőrség honlapján közölt nyomozási adatok szerint a 31 éves budapesti G. Károly 2021. január 9-én megjelent F. Krisztián kecskeméti lakásán, ahol feltehetően kábítószert vásárolt, majd autóval távozott. A nyomozók az autót és a benne ülőket még Kecskemét belterületén megállították és átvizsgálták, melynek eredményeként a jobb első ülés alatt mobiltelefonokat, továbbá egy reklámtáskában átlátszó vákuumozott fóliában 210 gramm fehér, por állagú, míg egy kis zacskóban zöld kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A nyomozók F. Krisztián lakásán is kutatást tartottak, aki – amikor a rendőröket meglátta — kidobott egy dobozt az erkélyről az udvarra. A rendőrök a lakásban és az udvaron több csomagban, összesen 790 gramm fehér kábítószergyanús anyagot, egy feltehetően maroklőfegyvert, több mint 13 millió forintot, fóliázógépet és vákuumfóliákat foglaltak le.

A szakértői szakvélemény szerint a lefoglalt kábítószer kokainnak minősül, feketepiaci értéke 25 millió forint.

A nyomozók a két férfit őrizetbe vették, és az illetékes bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik