Belföld

Hende Csaba nem győzi dicsérni Ungár Pétert

Soós Lajos / MTI, Kovács Tamás / MTI
Soós Lajos / MTI, Kovács Tamás / MTI

A fideszes Hende Csabát, az Orbán-kormány egykori honvédelmi miniszterét a Facebook-oldalán közzétett videóban kérdezték arról, hogy ki lesz a szombathelyi körzet kormányoldali jelöltje a 2022-es az ellenzéki előválasztáson. A beszélgetésből ez nem derült ki egyértelműen, az viszont igen, hogy Hende nagyon jó véleménnyel van az őt gyakran bíráló LMP-s Ungár Péterről, és szorít azért, hogy ő nyerje meg az ellenzéki előválasztást Szombathelyen.

Ha Ungár Péter lesz a Fidesz jelöltjének az ellenfele, akkor a szombathelyiek nem tudnak rossz döntést hozni. Akkor két jó lehetőség közül tudnak majd választani.

Hende megemlítette, hogy Ungár kitűnő családból származik (mint ismert, az édesanyja Schmidt Mária), Skóciában és Spanyolországban tanult, és egyébként is felkészült, tehetséges fiatal politikus.

2018-ban a választókerületben Hendét választották a képviselőnek, az MSZP-s Nemény Andrást előzte meg, aki azóta a város polgármestere lett.

Ungár az Indexnek úgy reagált, Hende Csaba a jelek szerint belátta, hogy „csak úgy tud egy másik politikusnak ártani, ha megdicséri”.

A körzetben egyébként Ungár mellett a Hende videóját megosztó egykori jobbikos képviselő, Bana Tibor is ambicionálja az indulást, ahogy a hírek szerint a DK-s Czeglédy Csaba is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik