Belföld koronavírus

Inog Orbán Viktor idei országértékelője

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Az idei lenne a huszonharmadik beszéde a kormányfőnek.

A Népszava információi szerint a kormányfő stábja még mérlegeli, hogy a járványhelyzet dacára megtartja-e hagyományos évértékelőjét Orbán Viktor a parlament tavaszi ülésszaka előtt. A kormányfő első megválasztása óta minden évben mondott ilyen iránymutatónak szánt beszédet hívei előt.

Az idei lenne a huszonharmadik évértékelő (a korábbiak itt olvashatóak), a járványügyi korlátozások miatt azonban most a  miniszterelnök csak online tudna szólni táborához, a Népszava  egyik névtelen forrása szerint pedig így nem szólna akkorát,

kevesebb figyelmet kapna, ez pedig leértékelhetné az egész esemény jelentőségét.

Mivel várhatóan még március 15-én sem lehet nagygyűlést tartani, Orbán Viktornak kevés alkalma lesz viszont az aktuálpolitikai viták szintje fölött álló üzneteit eljuttatni a nyilvánossághoz. A Népszava szerint idén problémát okozhatnának a tartalmi kérdések is. Tavaly valóságos győzelmi beszédet mondott Orbán Viktor, aki a trianoni békediktátum évfordulója kapcsán ténynek nevezte,

hogy az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt száz év magyar történetében.

Kapcsolódó
Párt/állami rendezvény volt Orbán évértékelője
A Népszava kérdésére a Fidesz alapítványa elismerte, társszervező volt.

Idén viszont a tizenkétezer főnél is több halálos áldozatot követelő koronavírus-járvány, illetve a gazdasági nehézségek miatt nem lehetne hasonló hangulatú beszéddel előállni.

Kapcsolódó
Orbán bezöldült, és még Horn Gyulának is köszönetet mondott
A kormány a korábban lesajnált klímaváltozás elleni harc élére állna, Orbán évértékelőjében faültetést, elektromos buszokat ígért. Az európai gazdaság kilátásai miatt óvatosságra intett, kormányzását viszont az utóbbi száz év tíz legsikeresebb esztendejének tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik