Belföld

Nyugaton tavaszias, keleten télies idő várható

Varga György / MTI
Varga György / MTI
Keleten tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok, figyelmeztetést adtak ki.

Kedden reggel, délelőtt szinte mindenütt erősen felhős lesz az ég. Később a Dunántúlon szakadozni kezd a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a Dunától keletre borult marad az ég. Számottevő csapadék nem várható, de a rétegfelhős részeken szitálás előfordulhat. Keleten tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok. A borult, párás, rétegfelhős, ködös területeken hószállingózás, kisebb ónos szitálás kialakulhat.Délután egy melegfront érkezik, de estig csapadékot nem okoz. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet a napos tájakon 5 és 8, a tartósan borult részeken 5 fok alatt alakul. Késő estére -1, +5 fok közé hűl a levegő – írja a Kiderül.hu, amely szerint február első hetében az ilyenkor szokásosnál 3-5 fokkal melegebb idő lehet, komolyabb fordulat csak a jövő héten várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre a tartós, sűrű köd, szerdára az ónos eső miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést néhány megyére.

 

 

Szerdán napközben átmenetileg vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de délutántól újabb vastag felhőzóna vonul kelet felé. Az éjszakai, reggeli órákban az ország északi felén többfelé, délebbre helyenként számítani lehet esőre. Elsősorban az északi, északkeleti megyékben ónos eső, havas eső, hó is előfordulhat. Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd a délutáni óráktól nyugat felől ismét több helyütt eleredhet az eső. Pára-, ködfoltok is lehetnek. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik