Belföld

Csütörtöktől vasárnapig oltanak majd a háziorvosok, ha kell, munkaidő után

Kiss Zsolt, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója írt levelet a háziorvosoknak a jövő heti oltásokkal kapcsolatban, amelyet most a Telex közzé is tett.

Jövő héten már azok a legidősebb magyar állampolgárok kapnak majd oltásokat, akik regisztráltak.

A levélből kiderül – írja a portál-, hogy az idős emberek értesítése után csütörtöktől vasárnapig, azaz február 4-7.-ig oltanak a háziorvosok. Szerepel a levélben, hogyha kell, akkor munkaidő után is, egész héten oltsanak az orvosok.

  • Az oltást megelőzően a háziorvosok az oltóanyagot (egy ampulla Moderna) és az oltásokhoz szükséges fecskendőket, tűket a megyei kollegiális szakmai vezető külön értesítése alapján a megyei kormányhivatalok járási hivatalainál vehetik át.
  • Minden háziorvos további 6-6 személyt kiválaszthat, akik pedig Pfizer vakcinát kapnak, egy Pfizer ampullában hat személy oltására elegendő oltóanyag van.

Kiemelt kép: Faragó Györgyi háziorvos (b) egy lakót olt be a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagjával a balassagyarmati Szent Erzsébet Idősek Otthonában 2021. január 30-án. MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik