Belföld

Tavasz és tél váltakozik, figyelmeztetést adtak ki

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI
Szombaton a szél, vasárnap a havazás miatt adtak ki veszélyjelzést.

Szombaton az északkeleti megyékben lehet több felhő, másutt a  hosszabb napos időszakok után délutántól nyugat felől növekszik meg a felhőzet. Elsősorban az északi országrészben kell napközben záporokra, estétől kisebb esőre számítani. A délnyugati, nyugati szél északon nagy területen megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 5 és 10 fok között alakul, de Borsodban néhol 3-4, délnyugaton 12-13 fok is lehet. Késő estére -3 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott a veszélyes szél miatt három megyére.

Azt írták, reggel a Dél-Dunántúlon, illetve északkeleten foltokban sűrű köd képződhet, de délelőtt javulnak a látási viszonyok. Napközben az északi országrészben (Északi-középhegység, Dunakanyar térsége, Dunántúl északi-északkeleti része, Alföld északi, északkeleti vidékei) viharossá fokozódhat (60-65 km/h) a szél, késő délután, este egy észak felől érkező hidegfront mentén néhol 70 km/h körül alakulhatnak.

Vasárnapra a havazás miatt adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést három délnyugati megyére.

Vasárnap borult lesz az ég, de napközben északon vékonyodik a felhőzet. Északon kevesebb, másutt többfelé lehet csapadék; többnyire hó, havas eső, délkeleten eső. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik