Belföld

Hat évet kapott a kislányokat megrontó tápiósági pedofil, kiborultak a szülők

Hat év börtönre ítélte a Budapest Környéki törvényszék azt a hat rendbeli szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt tápiósági férfit, aki megrontotta a felügyeletére bízott szomszéd kislányokat. A szülők teljesen kiakadtak a bíróság ítéletén. Azt mondják, hogy sokkal többet érdemelt volna azok után, amit tett a gyermekeikkel.

Sz. Sándor 2017-ben egyedül lakott egy lakóingatlanban. A ház körüli teendők ellátásában segítségére volt időszakos jelleggel egy asszony. A bíróság által megállapított tényállás szerint egy három kisgyermekes család lakott mellettük, a szülők pedig többször is megkérték a férfit arra, hogy vigyázzon a gyerekeikre.

2017 februárjától öt környékbeli 7 és 9 év körüli kislány is megfordult a férfi otthonában. Ezen alkalmakkor a férfi hármukat szexuálisan bántalmazta, míg kettőjükkel szemben olyan magatartást tanúsított, amivel a kiskorúak  testi, értelmi, erkölcsi, illetve érzelmi fejlődését veszélyeztette, de a tíz éven aluli gyermekek erről semmit nem mondtak a szüleiknek.

2017 júliusában a hatodik gyerek vakációzni érkezett a környéken élő ismerőseihez. Egy alkalommal görkorcsolyázni ment a két barátnőjével, de a görkorcsolya meghibásodott, ezért annak javítása miatt a kislány betért a férfihez. Ekkor a férfi szexuálisan bántalmazta a kislányt, aki a történtekről beszámolt az édesanyjának, az asszony pedig feljelentést tett az ügyben. Sz. Sándor tagadta a bűnösségét a büntetőeljárás során.

A bíróság azonban a lefolytatott bizonyítás eredményeként a gyerekek vallomásai, az igazságügyi szakértők szakvéleményei, illetve a további bizonyítékok alapján két gyermek esetében nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak a szexuális erőszakot. Utóbbi két kislány esetében bíróság a férfi felelősségét csak két rendbeli kiskorú veszélyeztetésben látta megállapíthatónak.

Mindezek alapján a bíróság hat év börtönre ítélte a férfit három rendbeli, részben folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, és kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt. A bíróság figyelembe vette a férfi rossz fizikai és mentális állapotát, idős korát és a bűncselekmény óta eltelt hosszabb időt. Az ügyész súlyosításért, míg a férfi és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A szülők teljesen kiakadtak a bíróság ítélete után. Nem értik, hogyan kaphatott ilyen keveset a férfi, amikor tudomásuk szerint több, mint kétszer ennyit kért rá az ügyész.

Mindannyian nagyon fel vagyunk háborodva a bíróság döntése miatt. Elképesztően keveset kapott azok után, amit tett. Ő nincs jól mentálisan? És a mi gyerekeinkkel ki törődik? Senki… Ennek az embernek már rég a börtönben kellene rohadnia, ehelyett itt biciklizgetett valamelyik nap is az utcában nagy peckesen, mintha semmi sem történt volna

–  mondta lapunknak az ítélet után az egyik szülő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik