Belföld

A szegedi egyetemen nem megy simán az alapítványi modellváltás

Négy egyetemi kari tanács tartott ülést csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen, hogy eldöntsék, támogatják-e az intézmény alapítványi egyetemmé alakítását.

Miközben a Semmelweis Egyetem Szenátusa szinte egyhangúlan megszavazta a modellváltás támogatását, a szegedi kari tanácsok közül kettő elutasító döntést hozott.

A Szeged.hu információi szerint január 28-án az egyetem négy karán, a Gazdaságtudományi Karon (GTK), a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon (BTK), az Állam- és Jogtudományi Karon (ÁJTK), valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon (JGYPK) tartottak online tanácsülést. Ennél a négy karnál kulcsfontosságú volt a kar döntése, mert a dékánok vállalták, hogy úgy szavaznak a szenátus ülésén, ahogy a karjuk dönt a fenntartóváltásról.

A lap nem hivatalos információi szerint a Gazdaságtudományi Karon négy tartózkodás mellett minden más szavazati joggal rendelkező kari tanácsi tag elutasította a fenntartóváltást, az Állam- és Jogtudományi Karon pedig 2 igen, 21 nem és 4 tartózkodás lett a szavazás eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik