Belföld

100 ezer forintos támogatást ad Székesfehérvár az állásukat elveszítő vendéglátósoknak

Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu

Székesfehérvár azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára – írja Facebook oldalán a város fideszes polgármestere Cser-Palkovics András. Az önkormányzat:

  • az önkormányzati helyiségben üzemelő vendéglátóipari egységek teljes bérleti díját elengedi 2020. november 1-ig visszamenőleg és a korlátozások teljes időtartamára,
  • elengedik a teraszdíjat a teljes idei évre,
  • a vendéglátóipari vállalkozások számára bevezetik a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot, egyelőre 30 millió forintos, de szükség esetén bővíthető pályázati kerettel. Az alap támogatására elsősorban azok a fehérvári telephellyel rendelkező vendéglátóipari cégek pályázhatnak majd, akik igazolják, hogy nem bocsátották el alkalmazottaik többségét a veszélyhelyzet miatt. A támogatás vissza nem térítendő lesz, és igazodni fog a megtartott munkahelyek számához.
  • a vendéglátóiparban dolgozó, állásukat vesztett és legalább 30 napig munkanélküli emberek számára rendkívüli, egyszeri 100 ezer forintos támogatást ad. Ez a támogatás igénybe vehető akkor is, ha az érintett személy nem fehérvári, hanem megyei vendéglátóipari cégnél dolgozott, de fehérvári állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.
  • új városi adományszámla-számot hoznak létre, hogy aki teheti, az ide befizetett összeggel támogatni tudja a helyi vendéglátóipari vállalkozásokat és munkavállalókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik