Belföld koronavírus

Századvég: a magyarok 81 százalékának – a hatósági áldás után – mindegy az oltás eredete

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
A kormányközeli think tank ezúttal azt a kormányzati narratívát erősíti, hogy az ellenzék hátráltatja a járvány elleni védekezést.

A Századvég elöljáróban közölte, hogy az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakói és dolgozói után hamarosan a 89 év felettieket is beolthatják, de aggodalomra adnak okot, egyes pártok, politikusok oltásellenes megnyilvánulásai. Ide sorolták, hogy

A Századvég felmérte, mi a magyarok véleménye a vakcinákról, az oltásellenességről és arról, hátráltatja-e az eredményes védekezést a keleti vakcinák támadása. A módszertant külön nem ismertették, csak a grafikonon jelezték, hogy ezer embert kérdeztek meg telefonon.

77 százalék úgy látja, csak vakcinával állítható meg a koronavírus-járvány, 81 százaléknak pedig nem az oltás eredete a fontos, hanem az, hogy a magyar hatóságok jóváhagyták-e.

Kapcsolódó

A Századvég rákérdezett, hogy a fideszes többségű Országgyűlésnek felelősségre vonhatóvá kell-e tennie a politikusokat, közszereplőket, ha álhíreket terjesztenek, oltásellenes tevékenységükkel a járvány elleni küzdelmet akadályozzák. Erre 66 százalék mondott igent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik